Onderzoek bij financiële en zakelijke vraagstukken en geschillen

Een nieuw plan voor uw onderneming of afdeling, verandering van een bestaande situatie binnen uw organisatie of een geschil dat u - bedrijfsmatig of privé - moet oplossen. Voorkomende bedreiging daarbij is onder meer te weinig onderzoek door bijvoorbeeld tijdgebrek, tunnelvisie of een (tijdelijk) gebrek aan creativiteit. Ook teveel onderzoek, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet en juist minder goed beslagen ten ijs komt, is een bedreiging.

Robert Baars - Onderzoek * Analyse * Participatie kan u helpen met gericht onderzoek en dossiervorming, en belicht daarbij de kwestie van meerdere kanten. Zonder het vooraf met u afgesproken doel uit het oog te verliezen. Kritisch, pragmatisch en recht door zee ontvangt u de resultaten van het onderzoek. Geen dik pak papier, maar gerichte actiepunten en/of feiten. Uw plan dan wel organisatiewijziging heeft meer kans van slagen of u (dan wel uw advocaat namens u) staat sterker in het geschil.


Analyse bij financiële en zakelijke vraagstukken en geschillen

Nieuwe plannen, organisatieveranderingen en geschillen zijn over het algemeen geen statisch geheel, maar juist onderhevig aan veranderingen en reacties. En daar moet op geanticipeerd worden. Na de onderzoeksfase of een allesomvattende briefing kan Robert Baars - Onderzoek * Analyse * Participatie u ook bijstaan met analyse van de nieuwe gegevens. Creatief en scherp in reacties, of het nu gaat om een zakelijk vraagstuk of een geschil waar u mee te kampen heeft.

Indien u wenst blijft het niet bij onderzoek en analyse, maar zet u Robert Baars in om de daarmee gepaard gaande werkzaamheden uit te voeren.


Initiatie van en participatie in zakelijke mogelijkheden 

Creativiteit, de kwaliteit om complexe zaken snel eigen te maken en duidelijke communicatie zijn drie belangrijke kenmerken waardoor Robert Baars een goede initiator is van zakelijke mogelijkheden. Denk hierbij aan nieuwe mogelijkheden voor een bestaande organisatie of inspringen op tijdelijke commerciële kansen. Maar ook een geheel nieuwe start-up kan ter tafel komen. Zowel binnen als buiten de financiële dienstverlening.

De samenwerking kan in verschillende vormen, ook participatie behoort tot de mogelijkheden.


Ervaring

Robert Baars heeft ervaring met zowel onderzoek en analyse bij vraagstukken en geschillen, als met het opzetten van nieuwe afdelingen en het introduceren van nieuwe formules. Hoewel met name binnen de financiële dienstverlening ervaring is opgedaan, onder meer zorgplicht bij financiële dienstverlening, gaat de expertise verder. Enkele voorbeelden:

  • Particulier met succes bijgestaan in een arbeidszaak tegen werkgever (vervoer)
  • Ondernemer met succes bijgestaan in een aandeelhoudersconflict
  • Ondernemer in de modebranche die bestuursaansprakelijk werd gesteld met succes bijgestaan
  • Auteur van een boek over het belang van producteigenschappen bij beleggen (Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse)
  • Particulier met succes bijgestaan in pensioenzaak tegen een grootbank
  • Opzetten en in de markt zetten van een informatieve website over beleggen (BeursEffecten)
  • Particulier met succes bijgestaan in een arbeidszaak tegen werkgever (zorg)
  • Adviseur/ondersteuner afdelingsmanagement grootbank bij opzetten centrale Commerciële Ondersteuning Private Banking Hypotheekdesk
  • Trainer nieuwe krachten en adviseur afdelingsmanagement grootbank bij centralisatie hypotheekadministratie

Meer weten?

Neem contact op via het contactformulier op deze pagina.