Voor juristen en advocaten

Onderzoeker en sparringpartner voor juristen en advocaten. Uitvoeren en meedenken. Dat is Robert Baars Onderzoek * Analyse * Participatie. U huurt ons in, dus opmerkelijkheden melden we vanzelfsprekend alleen aan u rechtstreeks. U heeft de regie. Hierdoor kunt u zich veel meer richten op het juridische. Als onderdeel van uw team willen wij bijdragen aan uw succes. Want dat is ons succes.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat u door ons geïntroduceerd wordt bij een ondernemer en dat die u als advocaat aan het team toevoegt. Wij vormen dan de brug tussen u en de ondernemer, en zo gaan we samen voor succes.


Feitenonderzoek

Ons feitenonderzoek richt zich op geschreven informatie en feitelijke observatie. Voornamelijk binnen de financiële dienstverlening, maar ook daarbuiten. Uitlatingen in de media, openbaar verstrekte adviezen door wederpartij, beoordeling van persoonlijk advies dat is verstrekt door wederpartij, het zijn zomaar wat voorbeelden van een scala aan mogelijkheden. Leg vrijblijvend ook uw vraag bij ons voor.

Bekijk onze tarieven voor onderzoek.


Analyse

Als analist zijn wij uw sparringpartner. Extra ogen die zoeken naar tegenstrijdigheden in een dossier, een analyse van bedrijfscijfers, ook hier zijn de mogelijkheden legio. U geeft aan wat de juridische speerpunten zijn, en wij houden die tegen de materie aan van het onderliggende geschil. Doelgericht. Laat ons vrijblijvend weten waar we u mee kunnen helpen.

Bekijk onze tarieven voor analyse.


Participatie

Bij participatie zijn wij een zichtbaar teamlid. Wij zijn dan bijvoorbeeld aanwezig bij gesprekken met uw cliënt, met het doel na te gaan hoe de feiten zijn verlopen. Denk hierbij aan de facetten van een adviesgesprek of een kredietaanvraag.

Ook kunt u ons aan uw team toevoegen bij de zitting, waar we notities maken van feitelijke opmerkelijkheden die u in staat kunnen stellen om de standpunten van wederpartij te verzwakken, of juist die van uw client te verstevigen. Vooral wanneer een zaak qua materie meer de diepte ingaat, kan dit - ad rem - de door u gewenste voorsprong opleveren.

Een ad interim functie bij u op kantoor behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer een dossier erg omvangrijk is, waardoor u op uw afdeling (tijdelijk) een extra manager/coördinator kunt gebruiken.

Neem vrijblijvend contact op en nodig ons uit voor een kennismaking.

Bekijk onze tarieven voor participatie.


Ervaring

Robert Baars heeft ervaring met onderzoek en analyse bij geschillen. Hoewel met name binnen de financiële dienstverlening ervaring is opgedaan, onder meer inzake zorgplicht bij financiële dienstverlening, gaat de expertise van ons team verder. Enkele succesvolle voorbeelden waarbij wij een team gevormd hebben met een advocaat/jurist:

  • Onderneming bijgestaan in twee arbeidszaken (ontslag staande voet)
  • Particulier bijgestaan in een arbeidszaak tegen werkgever (vervoer)
  • Ondernemer bijgestaan in een aandeelhoudersconflict
  • Ondernemer bijgestaan die bestuursaansprakelijk werd gesteld (eerste aanleg en hoger beroep)
  • Particulier bijgestaan in pensioenzaak tegen een grootbank
  • Particulier bijgestaan in een arbeidszaak tegen werkgever (zorg)